21 Aralık 2011 Çarşamba

EBS Ali Bey'e attığım mesaj

Sayın Ali Bey,
M.E.B'nın mevcut eş durumu atamasının yapılacağı ile ilgili sevindirici haberi tüm medyada yayınlandı. Özür gurubu durumundan Sağlık Özrü gibi önemli bir özür kaldırıldı çoğu kişi mağdur edildi. Bu tüm sendikalarca dillendirildi. Bir mağduriyetin giderilmesi açısından önemliydi. Ama mevcut kılavuzdaki Eş durumunu kapsayan bankacı eşlerinin mağduriyeti hiçbir ulusal yayında yayınlanmadı. Sayın bakan bir intikam alma operasyonu yaparmış gibi özel sandıklara bağlı sigortalı çalışanların eşlerinin tayin isteyememesi için başvuru yapanlar maddesine Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalışanlar ibaresini ekleyip, 506 sayılı kanunu hiçe saymış, 5010 sayılı kanundaki ilgili maddeleri yok saymış, Sosyal güvenlik kanununda hizmet birleştirme esaslarına dayalı kanunu yok saymış, eşitlik ilkesini hiçe saymış, aile bütünlüğü ilkesinide çiğnemiştir.
Temennim hafta içi eş durumu tayini yapılırken biz bankacıların eşlerinin mağdur edilmemesidir. Sonuçta bizler emekçiyiz sandık SGK'ya bağlanmış yada bağlanmamış bizim bu konuda yorum hakkımız yoktur. Yönetim kurulu buna karar verir ama cezalandırma ve intikam operasyonu bizim üzerimizde uygulanır.
Gerekli kamuoyu bilincinin bu konuyuda vakıf olması ve kamuoyu baskısının oluşabilmesi için yardımlarınızı dört gözle bekliyorum.
Saygılarımla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder