21 Aralık 2011 Çarşamba

Başvurusu Bakanlıkça Red Edilenler Olursa

Öncelikle sendikaya danışmanızda fayda var ama gösterecekleri yol anlattığım şekildedir. Sizden mağduriyetinizle ilgili bakanlığa dilekçe yollamanızı isteyeceklerdir. Dilekçe aşağıda yazılan gibi olması kafidir:

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

……………..Okulu bünyesinde …………tarihinden itibaren ……………..öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Ben ……..ilinde, eşim ise ………ilde ……………olarak görev yapmaktadır. Eşimin bulunduğu ile özür durumuna bağlı yer değiştirme istememe rağmen Bakanlığınızca 14.12.2011 tarihinde yayımlanan Öğretmenlerin Eş Durumu Özrüne Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzunda eş durumu özrü sebebi ile eşim…………..olarak görev aldığı için yer değişikliği hakkı verilmemiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 37. Maddesinde eşimin yapmış olduğu ………….iş sebebi ile yer değiştirmeyeceğine ilişkin herhangi bir düzenle mevcut değildir. Kaldı ki, bundan önceki kılavuzlarda eşi …………görevde bulunan öğretmenlere eş durumu özründen tayin hakkı verilirken bu kılavuzda keyfi olarak böyle bir düzenlemeye yer verilmediği için mağduriyetim söz konusudur.

Eş durumu özrü sebebi ile illerarası yer değişikliği hakkı tanınırken aynı özürden dolayı mağdur olan ben ve benim gibi kişilerin bu haktan mahrum bırakılması insan haklarına, ailenin bütünlüğü ilkesine ve Anayasanın Eşitlik ilkesine aykırılık arz etmektedir.

Yukarıda arz ile izahına çalıştığım nedenlerden ötürü; Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 37. Maddesi kapsamında eş durumu özrüm sebebi ile özrümün bulunduğu……………ilçesine atamamın yapılması hususunda gereğini saygılarımla arz ile talep ederim.

Ad-Soyad

Bu dilekçeye cevabı bekleyip beklemeyeceğiniz sendika avukatının kararıdır. Gerekirse Print Screen tuşuyla yada yazdır diyerek atama modülünüzün red kısmının bulunduğu sayfayıda avukata götürebilirsiniz. Sonuçta atama modülündeki red cevabıda Bakanlığın uygulamasıdır. Bundan sonraki süreçte idare mahkemelerine dilekçe yazılacak ve dava dosyanız mahkeme tarafından görüşülecektir. Şu ana kadar konuştuğum 6 avukatta %99 ihtimalle lehte karar çıkar demekte. Çünkü kılavuzun bağlayıcılığı yok idare mahkemeleri yönetmelik ve kanunlara göre hareket edecektir. Yönetmelikle mağdur edilseydik sendikalar iptal davası açacaktı.
Şu an aklıma gelenler bunlar. Yinede 28 Aralığa kadar umut var içimde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder