30 Ocak 2012 Pazartesi

Hukuku sizde öğreneceksiniz!!!



Hukuku bilmiyoruz ama sizde hukuku öğreneceksiniz Sayın Bakan.
Bizim bildiğimiz şeyler şunlar:
Bundan önceki yaklaşık 10 atamada "506 Sayılı kanuna tabi çalışanlar" özellikle atama kılavuzlarında belirtilmiştir.
Anayasanın eşitlik ilkesini okumanızı tavsiye ediyoruz Sayın Bakan.
Devlet memurları kanununda madde 10 derki:
Amir memuruna hakkaniyet ve eşitlik içinde davranır. Dersenizki ben amir konumunda değilim burdan geçerken bakanlık koltuğu denk geldi oturdum lafımız yok.
Ayrıca madem SSK yeni adıyla SGK ya tabi olanların ataması yapılmıyor 14 Aralık 2011 atamasında 360 gün SSK lı olmak şartı neden var?
Yani şunu diyorsunuz
Anayasanın 10. maddesinde 'hiçbir kişiye aileye, zümreye ve sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları, bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.'
ben bu maddeyi hakim savcıların eşlerinin atamasını yaparak çiğnedim, ama bu yetmedi birilerinide mağdur etmeliyim. Yorumsuzsunuz Sayın Bakan size ne denilebilirki şu cümlelerinizden sonra. Kod Adı : Bankacılardan İntikam, operasyonunuzda başarılar.
Unutmayınki Hukuku bilmeyen bizlerin Hukuk yanında olacak ilerleyen zamanlarda.

Ömer Dinçer'in hukuki yanılgısı adında haber

http://www.memurlar.net/haber/216490/

dikkatle okuyunuz lütfen bu bakan ne dediğini bilmiyor artık.

11 Ocak 2012 Çarşamba

Fatih Portakal'a teşekkürler daha uzun süre haber yapmanız dileğiyle



7 Ocak 2012 Cumartesi

Sayın Kenan AKIN'ın hakkımızdaki yazısı teşekkür ederiz

 

"Öğretmeniz ve mağduruz"!

Geçen yılın Ocak ayından itibaren Yeniçağ’da önce haftada bir, sonra iki gün yazarken 2012’de değerli okurlarla Flaş köşemizde haftada üç defa buluşmak gerçekten de kıvanç veriyor.
Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri, meslek yaşı 52 yılı bulan bir gazetecinin tespitlerini Flaş’a aktarmaya çalışırken hâlâ büyük bir heyecan duyduğumuzu öncelikle belirtmemiz gerekiyor.
Kim ne derse desin, yeni yılın girişinde gündeme, yine “sessiz çoğunluk” damgasını vuruyor.
Bütün emekli, dul, yetim, işçi, memur ve görevli, her dönemde olduğu gibi yine perişanlığı oynuyor.
Milletvekillerine ve parlamenter emeklilere “muazzam”miktarda aylıklar tasarlanırken, geride kalanlara gülünç zamlar veriliyor.
Bu arada, belki de, en çok asgari ücretliler ve öğretmenler mağdur ediliyor.
Söz öğretmenlerden açılmışken, özellikle eşi “bankacı”olanların büyük haksızlığa uğratıldığı iddiaları çığ gibi büyüyor.
Mustafa Sayın, Ayten Baysu, Ali Taş ve Murat Macit gibi onlarca okuyucumuz, âdeta feryat ediyor.
Onlardan gelen şikâyetlerden bazılarını kamuoyu ile paylaşmak gerekiyor.
“Lütfen sesimizi duyurun. Bizi kimse duymuyor. Bankacıyız, öğretmeniz ve mağduruz.
Öğretmen eş durumu atamaları yılda bir yapılacak kararı ile üzülen, sonra yaptığımız eylemler ile Aralık 2011öğretmen eş durumu yapılacak kararı ile sevinen, sonra kendimiz, eşimiz özel sandığa bağlı bankacı olarak çalıştığı için öğretmen eş durumu atamasından çıkarıldığımızı öğrenerek kahrolan bir grubuz.
Ben özel sandığına sigorta primi ödeyen bir bankacıyım.
Her çalışan gibi vergimi ve sigorta primini ödüyorum. Tek fark dediğim gibi primlerimin bankanın özel sandığına yatması ki buraya yatması benim tercihim değil, zorunluluk.
Daha önceki yıllarda kılavuzlarda özel sandığa bağlı bankacıların öğretmen eşlerine eş durumu tayini hakkı verilmişken 2011 Aralık ayı kılavuzunda bu madde çıkarılmış, yaptığımız öğretmen eş durumu tayin talebimiz reddedilmiştir.
İçimizde çocuklarına, eşlerine, evlerine kavuşmak isteyen kişiler var.
Başvurduğumuz, telefon ettiğimiz, mail attığımız yerlerden bir sonuç alamadık.
Sizden rica ediyorum. Lütfen sesimiz olun. Cılız sesimizi güçlendirin.”
Eşinin bankacı olduğu için tayin hakkının elinden alındığının savunan bir başka öğretmenin de değişik iddiaları bulunuyor.
“Ben 5 yıllık öğretmenim. Temmuz ayında evlendim, bir ay evli kaldıktan sonra görevim sebebiyle eşimden ayrı kalmak zorunda kaldım. 2011 Aralık tayin isteme döneminde eş durumu tayini istedim ama isteğim reddedildi. Gerekçesi ise eşimin banka personeli olması ve vakıf sandığına bağlı olmasıymış. Bundan önceki özür durumu atamalarında ise, böyle bir uygulama yoktu. Bu kadar insanın hayatını, aile bütünlüğünü etkileyen, eşleri ayrılmanın eşiğine getiren, öğretmenlerin ruhsal dengesini alt üst eden bir konuda bu kadar keyfi davranılmamalıdır.
Bakanımızın eski çalışma bakanlığından kalma bir mevzudan dolayı mağdur olan ben ve benim gibi kişilerin bu haktan mahrum bırakılması insan haklarına, ailenin bütünlüğü ilkesine ve Anayasanın Eşitlik ilkesine aykırılık arz etmektedir.”
Bu arada, mağdur olan öğretmenler durumlarını; Çetin Altan, Melih Aşık, Fikret Bila, Mehmet Ali Birant, Hasan Cemal, Can Dündar, Selcan Taşcı, Arslan Bulut, Abbas Güçlü, Sami Kohen, Metin Münir, Hasan Pulur, Derya Sazak, Güngör Mengi, Reha Muhtar, Zülfü Livaneli ve Fatoş Karahasan gibi ellerinde elektronik posta adresi olan çok sayıda yazara defalarca aksettirdiklerini de yana yakıla açıklıyor.

5 Ocak 2012 Perşembe

Dava süreçleri başladı..

11 kişi dava dosyalarını göndermiş durumda. kalan 40 'a yakın kişide kısa sürede dava açacak. Açılan davaların eşlerimize kavuşma adına olumlu sonuçlarını dört gözle bekliyoruz. Yaradan yüzümüzü kara çıkarmasın.
www.facebook.com/groups/bankaciesimagdurlar/

Bizler İnsanız !!!

İş Bankası'nın Prefabrik Okulunda Ders Zili Çaldı

Van’da İş Bankası çalışanlarının yaptırdığı prefabrik okulda ilk ders zili çaldı


Türkiye İş Bankası çalışanlarının, geçtiğimiz yıl Van’da meydana gelen depremde zarar görenlere destek olmak amacıyla topladığı bağışlarla yapılan prefabrik okulda eğitim başladı. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği, deprem sonrasında kullanılamaz durumda olan Vali Mithat Bey İlköğretim Okulu’nun bahçesine inşa edilen dört derslik ve öğretmenler odasından oluşan prefabrik okulda 400 ilköğretim öğrencisi eğitim görüyor.

Öğrenci yurdu için çalışmalar başladı
İş Bankası Grubu’nun Van’da yaşanan depremin ardından 100. Yıl Üniversitesi kampüsünde yaptıracağını duyurduğu öğrenci yurdu için de çalışmalara başlandı. Depremde hasar gören öğrenci yurtlarındaki barınma sorununun çözümüne katkı sağlayacak yurt tamamlandığında 300 öğrenciye hizmet verecek.

Konuya ilişkin basın bülteni ve görseller ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla,

3 Ocak 2012 Salı

Sonsuz teşekkür

Tekrar teşekkürler Abbas Güçlü abimiz:
http://www.abbasguclu.com.tr/gununyazisi/bankaci_esi_ogretmenler_unutulmasin.html

Teşekkürler Saygıdeğer Milletvekilimiz Adnan Keskin:
http://www.denizlihaber.com/politika/chp/keskin-bir-yili-sordu/